Batteridrivet värmetäcke häst ryggvärmare

2595,00 kr

Lanseringserbjudande! Vårt nya värmetäcke säljs till ett kraftigt reducerat pris som en första version. Med en begränsad upplaga erbjuder detta täcke värmeterapi som förbättrar blodcirkulationen och muskelåterhämtningen hos hästar.

Detta täcke är speciellt utformat för att ge din häst en känsla av avslappning och välbefinnande, perfekt både inför och efter träning. Utrustat med åtta värmeplattor, erbjuder täcket en jämn och behaglig värme. Med en robust design och justerbar passform är detta täcke en pålitlig lösning för att förbättra hästens välbefinnande.

Passa på innan det tar slut – framtida versioner kommer att bli ännu bättre och innehålla fler förbättrade funktioner!

Artikelnr: 10001 Kategori:

Beskrivning

Värme har visat sig vara fördelaktigt för hästar genom att öka blodcirkulationen, lindra muskelspänningar och förbättra återhämtningen. Forskning visar att värmeterapi kan bidra till att minska risken för skador och öka rörligheten hos hästar, samtidigt som det kan stimulera muskelvävnad och främja djup avslappning​. (Fei.org)

Detta gör vårt täcke till ett kostnadseffektivt alternativ till dyra terapitäcken och hästsolarium, utan att kompromissa på kvaliteten.

Täcket drivs av ett medföljande kraftfullt lithiumbatteri som enkelt laddas vid behov. Det mjuka innerfodret ger maximal komfort, medan den smidiga yttersidan gör täcket enkelt att hålla rent.

Med måtten 146 cm x 100 cm passar det hästar av alla storlekar och kan enkelt justeras, för optimal passform med de tillhörande banden. Medföljer gör även en snygg väska för enkel förvaring.

Tillverkat i 100% OEKOTEC-certifierad polyester.

Garanti 1 år från inköpsdatum.

Inkluderar:

1st Värmetäcke

3st Reglerbara remmar

1st Powebank

1st instruktionsbok

1st Förvaringsväska

OBS!

Vibrationsfunktion

Vi har inkluderat en vibrationsfunktion med sex vibratorer i detta täcke, en funktion som vi håller på att utveckla och skall finnas i framtida versioner. Därför medföljer denna funktion utan extra kostnad och utan garanti på livslängd eller att din häst kommer att uppskatta den.

Om du väljer att använda vibrationsfunktionen på din häst, är det av yttersta vikt att vänja din häst successivt vid den och lämna aldrig hästen utan uppsikt under användning, eftersom alla hästar inte uppskattar ljudet eller känslan av vibrationerna är det viktigt att du börjar vänja hästen av ljudet innan du lägger det på hästens rygg.

Konsultera med din veterinär innan om vibrationsmassage passar din häst och var uppmärksam på hästens reaktioner.

Vi arbetar redan på nästa generation av detta täcke, där vibrationsmassage kommer att vara en del av erbjudandet. Vibrationerna har visat sig öka blodcirkulationen, främja muskelåterhämtning och förbättra hästens rörlighet och välbefinnande, vilket gör dem till ett värdefullt tillskott för att optimera hästens hälsa.

Därför välkomnar vi gärna din feedback på den nuvarande vibrationsfunktionen, då det hjälper oss att utveckla framtida produkter som ännu bättre möter dina och din hästs behov.

Användaranvisning

  • Börja med att placera hästen på en uppbindningsplats fri från föremål som hästen kan luta sig emot. Lägg täcket på hästen, använd medföljande band och anpassa efter hästen storlek.
  • Koppla på powerbanken i täcket och lägg i batterifickan. Är det första gången hästen har täcket på sig så använd bara värmen tills hästen känner sig bekväm.

 

OBS!

Det är viktigt att vänja hästen vid ljudet och känslan av vibrationerna om denna funktion önskas användas.

Genom att hålla täcket bredvid tills hästen känns avslappnad med ljudet och sedan genom att försiktigt hålla det emot hästens sida. När hästen känns avslappnad med detta kan du lägga täcket på hästen utan att spänna fast det för att kunna ta bort det snabbt om hästen visar starkt obehag. Det kan ta ett tag innan hästen slappnar av.

Starta valfri funktion genom att trycka på knappen tills den börjar lysa. Reglera styrkan på värmen eller pulseringen på vibrationerna genom att trycka på respektive knapp tills önskad färg visas. Det finns tre lägen:

Blå-lägsta temperatur ca 30 grader

Vit-medium temperatur ca 40 grader

Röd- högsta temperatur ca 50 grader

Viktigt att känna under täcket på hästen regelbundet och uppmärksamma om hästen känner obehag av värmen.

Vibrationen har tre färglägen med olika pulseringar: Blå, vit och röd. Om vibrationen skall användas, testa då och se vilken typ som din häst uppskattar mest.

Täcket stänger automatiskt av vibrationen efter 15min och värmen efter 30min, lämna aldrig din häst utan uppsikt så länge powerbanken befinner sig på hästen. Uppmärksamma att täcket kan kana lite på sidan under vibrationsmassagen av powerbankens tyngd, sker detta är det bara att rätta till det genom att dra lite i andra sidan.

Förvara och ladda ALDRIG Powerbanken i stallet om du inte har det i en speciell brandcell ansedd för litiumbatterier.

Skötselråd

För att inte slita på produkten och vår natur i onödan rekommenderar vi att borsta av täcket och torka rent med blöt trasa vid behov. Används täcket på flera hästar går det att med fördel spraya virkonlösning på yttertäcket för att desinficera mellan olika brukare.

Yttertäcket går att tvätta i maskin, följ då anvisningarna noga.

Vid maskintvätt

  • Börja med att öppna dragkedjan och avlägsna innertäcket, DETTA FÅR UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER KOMMA I KONTAKT MED VATTEN! När innertäcket är avlägsnat ständer du dragkedjan igen och placerar täcket i en tvättpåse.
  • Tvätta yttertäcket för hand eller i maskin fintvätt 30 grader med ett skonsamt tvättmedel.
  • Sträck ut täcket försiktigt och häng upp det på tork i rumstemperatur, får EJ torktumlas. Yttertäcket tål att strykning på Max 150 grader, undvik att stryka på trycket då det inte tål värme.